Popeye & Οργανισμοί

Για την ασφαλή και ποιοτική εκπαίδευση σας στις καταδύσεις και τις πρώτες βοήθειες, έχουμε φροντίσει ως POPEYE DIVING CENTER να συνεργαζόμαστε και να τηρούμαι τα πρότυπα που ακολουθούν οι πιο γνωστοί και αξιόπιστοι οργανισμοί καταδύσεων και πρώτων βοηθειών παγκοσμίως, όπως είναι η ANDI, SSI, IANTD και DAN. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εκπαιδεύεστε με σωστό και επαγγελματικό τρόπο για να σας προετοιμάζει κατάλληλα να γίνετε δύτης, αλλά επιπλέον να μπορείτε να εφαρμόζετε πρώτες βοήθειες. Παρακάτω αναφέρονται λίγα λόγια για κάθε οργανισμό που συνεργαζόμαστε, καθώς και διαγράμματα από τα προγράμματα εκπαίδευσης τους. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε πάνω στο λογότυπο του κάθε οργανισμού για να σας ανακατευθύνει στην αντίστοιχη σελίδα.

ANDI - American Nitrox Divers International

Η ANDI International είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους οργανισμούς εκπαίδευσης δύτη στον κόσμο. Η ANDI ξεκίνησε με την εξειδίκευση σε εκπαιδευτικά προγράμματα για καταδύσεις Enriched Air Nitrox (SafeAir). Ως φυσική εξέλιξη από το SafeAir®, η ANDI ανέπτυξε εκπαιδευτικά προγράμματα για αυτό που έχει πλέον γίνει γνωστό ως συστήματα τεχνικής κατάδυσης και κλειστού κυκλώματος. Για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του διεθνούς δικτύου εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, το 1999 η ANDI εισήγαγε μια μοναδική μεθοδολογία για την εκπαίδευση δύτες σε επίπεδο εισόδου με το πρόγραμμα ANDI Open Water Sport Diver.

Η ANDI έχει αναπτύξει ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό σύστημα με ολοκληρωμένα προγράμματα. Αυτά περιλαμβάνουν Openwater Sport Diver, Dive Medic, SafeAir® μαθήματα χρηστών, προγράμματα τεχνικής και εξερεύνησης, εκπαίδευση Rebreather για συστήματα SCR και CCR, εξειδικευμένη εκπαίδευση και μια πλήρη προσφορά προγραμμάτων τεχνικών και εκπαιδευτών. Η ανάπτυξη της ANDI σε όλο τον κόσμο οφείλεται στη δέσμευση της ANDI για ποιοτική εκπαίδευση, ποιοτικό εκπαιδευτικό υλικό, τα υψηλότερα επιχειρησιακά πρότυπα και αφοσίωση στην εξυπηρέτηση πελατών.

Διαγράμματα εκπαίδευσης ANDI
PADI - Professional Association of Diving Instructors

Η PADI είναι η μεγαλύτερη εκπαιδευτική οργάνωση αυτοδυτών παγκοσμίως ιδρύθηκε το 1967 και καθιερώνει τα πρότυπα εκπαίδευσης αυτοδυτών, εκπαιδεύει και πιστοποιεί τους εκπαιδευτές της και παρέχει υλικοτεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες στα μέλη της και τους εκπαιδευτές. Η PADI με περισσότερα από 130.000 μέλη – εκπαιδευτές, 5300 καταδυτικά κέντρα και περισσότερα από 1.000.000 πτυχία ετησίως έχει κερδίσει την αναγνώριση σε συνολικά πάνω από 180 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας και είναι η δημοφιλέστερη και πιο αναγνωρισμένη οργάνωση στην κατάδυση αναψυχής.

Το εκπαιδευτικό σύστημα της PADI βεβαιώνει ότι οι επαγγελματίες της έχουν προσαρμόσει το συγκεκριμένο σύστημα στις ανάγκες σας και στις απαιτήσεις του τοπικού περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα της PADI που θα ακολουθήσει κάποιος στην Ελλάδα θα είναι το ίδιο με το πρόγραμμα που κάποιος άλλος θα κάνει σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Και οι δύο θα υιοθετήσουν και θα εκπαιδευτούν με βάση την κουλτούρα της κάθε περιοχής, τα έθιμα, τα πρωτόκολλα και την γλώσσα. Σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου θα βρείτε έναν επαγγελματία της PADI ο οποίος θα μιλάει την  γλώσσα σας και θα σας προσφέρει μια άνετη εκπαιδευτική εμπειρία. Για να καλύψετε τις εκπαιδευτικές σας ανάγκες το εκπαιδευτικό υλικό της PADI είναι μεταφρασμένο και διαθέσιμο τουλάχιστον σε 26 γλώσσες. Λαμβάνετε πληροφορίες κλειδιά όπως επίσης και βοηθήματα μαζί με εκπαιδευτικά υλικά της PADI εγχειρίδια, CD-ROM, βιβλία εργασίας , DVD.

Διάγραμμα εκπαίδευσης PADI
DSAT - Diving Science and Technology

Η DSAT είναι ο οργανισμός κατάδυσης επιστήμης και τεχνολογίας της τεχνικής κατάδυσης που δημιούργησε η PADI το 1979 για να καλύψει της ανάγκες της στο κομμάτι των τεχνικών καταδύσεων που τότε ήταν σε ερευνητικό και πειραματικό στάδιο. Σήμερα η DSAT έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προγράμματα τεχνικής κατάδυσης και είναι ένας από τους μεγαλύτερους , σημαντικότερους και καλύτερους οργανισμούς τεχνικής κατάδυσης παγκοσμίως.

Διάγραμμα εκπαίδευσης DSAT
EFR - Emergency First Response

H EFR είναι ο οργανισμός εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών που δημιούργησε η PADI  για να παρέχει προγράμματα εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών όπως First Aid , CPR , AED , Oxygen Provider σε δύτες αλλά και στον απλό κόσμο. Η  Emergency First Response σήμερα με περισσότερους από 31.000 εκπαιδευτές σε όλο τον κόσμο είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως. Με 36 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη και παράδοση σε εκπαιδευτικό υλικό και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα Emergency First Response μαθήματα έχουν κερδίσει ευρεία αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο.

SSI - Scuba Schools International

Για περισσότερα από 40 χρόνια η SSI έχει παράσχει κατάρτιση, εκπαίδευση και πιστοποίηση για  δύτες, εκπαιδευτές κατάδυσης, καταδυτικά κέντρα και θέρετρα σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε το 1970, η SSI έχει επεκταθεί για να περιλάβει περισσότερα από 30 Κέντρα Εξυπηρέτησης, εκπροσωπείται σε περισσότερες από 110 χώρες με πάνω από 2.500 θέσεις διεθνώς, και έχει βιβλία και υλικά που εκτυπώνονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες, όπως και DVD ,CD  κλπ.

Η SSI είναι σαφώς το όνομα που εμπιστεύεστε στον κόσμο της καταδύσεις, και αποδίδουμε ότι η επιτυχία οφείλεται σε συμβιβασμούς, στις προδιαγραφές  και στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης !!

Διάγραμμα εκπαίδευσης SSI
IANTD - International Association of Nitrox & Technical Diver

Ιδρύθηκε το 1985 από τον Dick Rutkowski με το όνομα IANTD. Είναι ο πρώτος καταδυτικός οργανισμός που παρείχε εκπαίδευση και πιστοποίηση στην χρήση εναλλακτικών μιγμάτων αερίου. Το 1992 το όνομά του αναβαθμίστηκε σε IANTD για να καλύψει το διευρυμένο πεδίο των δραστηριοτήτων της. Αναγνωρίζεται πια ως η “αρχή” στην χρήση εναλλακτικών μιγμάτων ερασιτεχνικής και επιστημονικής κατάδυσης και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο παλιούς καταδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Διάγραμμα εκπαίδευσης IANTD
DAN - Divers Alert Network

Είναι πρωταθλητές της ασφάλειας κατάδυσης, υποστηρίζουν βέλτιστες πρακτικές σε όλη τη βιομηχανία των καταδύσεων και παρέχουν στους δύτες τη δυνατότητα να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις για κάθε περιπέτεια. Προετοιμάζουν και υποστηρίζουν την καταδυτική κοινότητα μέσω εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εκπαίδευσης σε θέματα ασφάλειας και εμπλοκής με κορυφαίους ειδικούς στον κόσμο.

Είναι ερευνητές, εξερευνούν νέους τομείς μελέτης καθώς η κοινότητά μας επιδιώκει να βουτήξει βαθύτερα, περισσότερο και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Οι δύτες συνεχίζουν να ωθούν τα όρια της κατανόησής μας για τον υποβρύχιο κόσμο και να επεκτείνουν τα όρια της ανθρώπινης φυσιολογίας και συνεργαζόμαστε με αξιόλογους επιστήμονες για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια αυτών των πρωτοπόρων. Είναι ερευνητές, γιατροί και επαγγελματίες κατάδυσης που έχουν έρθει μαζί με την μοναδική αποστολή της υποστήριξης της ασφαλούς εξερεύνησης του υποβρύχιου κόσμου μας.

Είναι οι έμπιστοι σύμβουλοί σας – οι ειδικοί που καλείτε όταν είστε αβέβαιοι. Είτε αναζητάτε απάντηση σε μια απλή ερώτηση είτε χρειάζεστε βοήθεια με ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είμαστε πάντα εδώ για εσάς. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει δύτες με πληροφορίες για την υγεία και την ασφάλεια, ιατρικές συμβουλές, κορυφαία στον κλάδο προγράμματα ασφάλισης κατάδυσης ατυχημάτων και ταξιδιών.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο